Domaca

EKO PROIZVODNJA

Ribarstvo

Tradicija


Ribarstvo je izvorna djelatnost stanovnika Trpnja već stotinama godina, o čemu svjedoče i ostaci stare tvornice za preradu ribe smještene gotovo na samoj rivi kao i brojne dalmatinske brodice u našem portu.

Međutim pravih ribara, onih koji još uvijek ribare pomoću tradicionalnih alata gotovo je nestalo. Jedan od posljednjih je vlasnik konobe Antun Ančić – Ris koji će vas rado odvesti s njim u ribolov te vam pokazati stoljetni način ribolova našeg kraja; a ukoliko budete sretne ruke moći ćete i kušati vaš ulov u našoj konobi.

Maslinarstvo

Tradicija


Maslinarstvo je na području Pelješca prisutno još od vremena starih Grka koji su ovu plemenitu biljku donijeli na svojim putovanjima duž naše prelijepe obale.

Naše obiteljsko gospodarstvo može se podičiti vrhunskim ekstra djevičanskim maslinovim uljem koje dobivamo iz stoljetnih maslina s područja trpanjskih obronaka, a koje smo s ljubavlju uzgajali generacijama. Obiteljsko maslinovo ulje koristimo isključivo za potrebe naše konobe, u našim specijalitetima te za vašu degustaciju.

Vinarstvo

Tradicija


Vinarstvo je kao glavna privredna grana Pelješca prisutna i u našoj ponudi i to paletom vrhunskih peljeških vina iz bačve.

Organiziramo i degustacije vina uz posjete vinariji za grupe posjetitelja gdje možete probati vrhunska i svjetski poznata pelješka vina te ih kupiti po povlaštenim cijenama.